Utrecht
ma - za : 09:00 - 21:00

  Ideal    Home

De cursus duurt 4 uur of 3 uur bij een Duo of Privé dagcursus.

We starten vlakbij het CBR examencentrum in Utrecht op de Texasdreef 24.

Nee, de dagcursus wordt direct door het rij-examen afgesloten. Je mag alleen aan het praktijkexamen deelnemen als je de theorie al gehaald hebt. Vraag het examen aan via www.cbr.nl

Nee, voor het bromfiets praktijk-examen (AM2), moet je ook de bromfiets theorie hebben gehaald.

In principe rijden wij tijdens alle weersomstandigheden, behalve sneeuw en gladheid. In geval van sneeuwval of ijzel zullen wij per dagdeel bekijken of het verantwoord is om door te gaan. Rij-examens worden dan kosteloos uitgesteld.

We starten vanaf ons kantoor, vlakbij het CBR. Tijdens de cursus zoek je met de instructeur zoveel mogelijk praktijk situaties op om te oefenen. Je krijgt via een portofoon de route en aanwijzingen te horen. Aan het einde van de cursus doe je bij het CBR het praktijkexamen.

De examinator volgt jou op zijn eigen scooter. Via een portofoon krijg je de route te horen. Het examen duurt in totaal ongeveer 30 minuten.

Ja, de scooter is verzekerd met een speciale les-scooter verzekering inclusief een opzittenden verzekering. Door periodiek onderhoud te laten plegen kunnen wij de veiligheid zo hoog mogelijk houden.

De instructeur heeft altijd een geldige bevoegdheidspas voor rij-onderricht op zak. Deze kan op verzoek altijd getoond worden. Op de website van het IBKI kan worden gecontroleerd of de pas inderdaad nog geldig is.

Geen probleem. Tot 10 kalenderdagen van tevoren, kunnen we je praktijkcursus en examen kosteloos omwisselen naar een andere datum. Binnen 10 dagen kunnen we alleen kosteloos wisselen, als we een andere kandidaat voor jou praktijk examen kunnen vinden.  Omdat we tussen de 80 en 100 cursisten per maand hebben lukt dat eigenlijk altijd, maar dat kunnen we niet garanderen.

Ja, binnen 8 dagen na je boeking kun je kosteloos annuleren. Dit kun je het beste doen, door ons een WhatsApp bericht te sturen.
Na 8 dagen berekenen we € 15,- administratiekosten om te annuleren. Als je examen binnen 10 dagen is gepland, kun je niet meer annuleren. Wij gaan dan op zoek naar een kandidaat die je examen kan overnemen. Als we iemand vinden die jou examen overneemt, dan berekenen we alleen € 15,- administratiekosten.